fi
fi

Naisten kriketin T20 PM-Kisat (Nordic Cup) -turnaus pelataan 25.-27.8.2023

Naisten kriketin T20 PM-Kisat (Nordic Cup) -turnaus pelataan 25.-27.8.2023

Norja, Tanska, Ruotsi ja Viro saapuvat Suomeen, Keravalla ja Vantaalla järjestettävään naisten T20 Nordic Cup -turnaukseen. Nämä PM-kisat, joihin Suomikin osallistuu, pelataan nyt ensimmäistä kertaa.

”Innostus naiskrikettiä kohtaan on todella suurta niin Pohjoismaissa kuin maailmallakin. Kriketissä houkuttelee sen strategisuus ja toisaalta fyysisyys. Toisaalta voit haastaa itseäsi yksilönä, mutta silti sinun on annettava kaikkesi joukkueelle”, Krikettiliiton Kehitysjohtaja Maija Scamans taustoittaa lajin suosiota.

”Suomen miesten maajoukkueen menestys on toiminut pelin avaajana naisille. Suomen naisten krikettijoukkue on vielä varsin tuore kokoonpano, mutta se on erittäin nälkäinen. Suomi ei vielä kartuta kansainvälisen krikettiliiton turnauspisteitä näistä otteluista, mutta kartuttamamme kokemus on sitäkin arvokkaampaa.”

”Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa naiskrikettiä on voinut harrastaa jo pidempään, mutta olen luottavainen sen suhteen, että Suomella on muutama pelillinen ässä hihassaan. Tärkeää on lähteä jostakin liikkeelle ja toivomme, että mahdollisimman moni tulee katsomaan kisoja ja hakeutuu rohkeasti seuroihin harrastamaan lajia. Nyt on erinomaiset mahdollisuudet olla mukana suomikriketin nousussa”.

Suomen ottelut pelataan seuraavasti:

Tikkurilan urheilupuisto, Vantaa

Pe 25.8. klo 11-14, Suomi vs. Ruotsi

Su 27.8. klo 11-14, Suomi vs. Viro

Keravan kansallinen krikettikenttä

Pe 25.8. klo 16-19, Suomi vs. Norja

La 26.8. klo 16-19, Suomi vs. Viro

Su 27.8, klo 16-19, Suomi vs. Tanska

Ottelut ovat avoimia yleisötilaisuuksia.