enfi
enfi

Matt Jenkinson on nimitetty krikettimaajoukkueen päävalmentajaksi

Matt Jenkinson korvaa pitkäaikaisen valmentajan Yasir Abdul Quadirin, joka jatkaa krikettimaajoukkueen eli Karhujen apuvalmentajana.

Matt varttui Melbournessa Australiassa, missä hän pelasi krikettiä Victorian Premier (District) Cricket League -sarjassa, joka on yksi parhaista kotimaisista krikettikilpailuista maailmassa. Matt pelasi kahdessa klubissa kymmenen vuoden ajan. Kuusi vuotta Prahran-krikettiklubilla, jota tuolloin valmensi Dav Whatmore, ja sitten vielä neljä vuotta Fitzroy Doncaster -krikettiklubilla.

Englantiin kriketti vei Mattin vuonna 1997, missä hän pelasi ulkomaalaisena pelaajana Yorkshiressä ja palasi sitten uudelle kaudelle aurinkoiseen Kentiin vuonna 2000. Hän palasi jälleen Kentiin vuonna 2002, missä tapasi vaimonsa ja asettui sinne viidentoista vuoden ajaksi. Kentissä Matt pelasi ulkomaisena pelaajana Canterbury Cricket Clubilla ja toimi myös heidän kapteenina useita kausia. Suomeen Matt muutti lähes kaksi vuotta sitten perheensä kanssa.

Matt on innoissaan paluusta lajin pariin: “On upea kunnia aloittaa krikettijoukkueen päävalmentajana täällä Suomessa. Odotan innolla tiedon ja kokemusten jakamista pelaajille tässä uudessa roolissa. Minulla on ollut vuosien varrella loistavia valmentajia ja joukkuetovereita, jotka ovat menestyneet pelaajina ja valmentajamaailmassa. Olen uskomattoman vaikuttunut Cricket Finlandista, maajoukkueesta ja kaikesta, mitä he ovat tähän mennessä saavuttaneet krikettiyhteisönä. On hienoa, että Suomi isännöiu T20-maailmanmestaruuskarsintoja. Odotan innolla edessä olevaa haastetta ja tiedän, että joukkue antaa aihetta olla ylpeitä heistä. Odotan myös kotimaisten joukkueiden pelaajien ja valmentajien tapaamisia. Haluan auttaa osaamisellani krikettiä menestymään täällä Suomessa”.

Lisätietoja antaa Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage s. 050 323 7099