fi

Kerava ja Vantaa vahvistuivat kriketin MM-karsintalohkon kisakaupungeiksi

Suomessa 22.6.-1.7.2020 pelattava kriketin MM-karsintalohko mitellään Keravalla ja Vantaalla. Kansainvälinen Krikettiliitto, ICC, teki päätöksen tutustuttuaan kaupunkien kisapaikkoihin viime syksynä. Yhteensä 24 maata kisaa MM-kisapaikasta. Kerava ja Vantaa saavat vieraakseen joukkueet Gibraltarilta, Guernseystä, Kreikasta, Luxemburgista, Saksasta, Ruotsista ja Unkarista. Myös kotiyleisön tukeen luottava Suomi tavoittelee paikkaa Euroopan alueellisessa MM-karsintafinaalissa.

Maailman toiseksi suurimman pallolajin, kriketin, MM-lohkokarsintapelien isännöinti on äärimmäinen kunnia-asia. Keravan ja Vantaan lisäksi lohkokarsintoja pelataan Espanjan Cartagenassa sekä Belgiassa, missä pelit jakautuvat Gentin ja Waterloon kesken.

Kerava, Vantaa sekä Krikettiliiton tärkeä kumppani Olympiakomitea iloitsevat MM-lohkokarsintauutisesta.

– Suomen Olympiakomitea pitää tärkeänä, että Suomessa syntyy ja säilyy arvokilpailujen ja urheilun suurtapahtumien järjestelyosaamista. Suomessa järjestettävät kansainväliset arvokilpailut rikastuttavat suomalaista urheilukulttuuria, joten on erinomainen asia, että kansainvälisesti suuren lajin kriketin MM-karsintaturnaus järjestetään Suomessa, sanoo Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

​Keravan ja Vantaan edelläkävijyys kantaa hedelmää

Kansallinen krikettikenttä avattiin Keravalla vuonna 2011. Kriketin eri pelimuotojen kotimaisten liigapelien lisäksi Keravalla on pelattu useita maaotteluja. Lisäksi viime syksynä Keravalla nähtiin ensimmäiset arvo-ottelut, kun Espanja ja Suomi pelasivat tuikitärkeistä ICC:n MM-rankingpisteistä.

– Kerava on jo vuosia ollut maamme kriketin kehto, uusien ajatusten kärkikaupunki. Kaupunkimme krikettikenttä on Suomen ainoa juuri tälle lajille rakennettu pelipaikka ja meillä on ollut ilo olla aivan alusta saakka mukana lajin tuomisessa maahamme. On hienoa, että Kerava saa toimia isäntäkaupunkina lajin maailmanmestaruuskisojen karsinnoissa. Suomen joukkueelle tämä antaa vihdoin mahdollisuuden pelata kotikentällään, toivottavasti voittoisasti. Kilpailu ja kilpailijat ovat lämpimästi tervetulleita hyvän elämän kaupunkiimme, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu toteaa.

Vantaan kriketin kansainväliset pelit mahdollistava syöttökaista valmistui vuonna 2018 kaupungin isännöidessä ensimmäistä kertaa SM-viikkoa. Seurojen ja maajoukkueen aktiivikäyttöön sittemmin jäänyt Vantaan kenttä on auttanut merkittävästi lisääntyvien pelivuorojen organisoimisessa.

– Toivotan kriketin MM-kisojen karsintalohkon pelaajat lämpimästi tervetulleeksi Vantaalle. Kriketin MM-kisojen karsintalohkojen isännöinnin saaminen Vantaalle on valtava kunnia paitsi suomalaiselle kriketille myös Vantaan kaupungille. Me haluamme nimenomaan olla monipuolisten tapahtumien kaupunki. Uskon, että tällaiset vähän harvinaisemmat lajit kiinnostavat muitakin kuin lajia aktiivisesti seuraavia, sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

– Suomalainen kriketti on kehittynyt huimin harppauksin viime vuosina kiitos laadukkaiden pelimahdollisuuksien. Emme olisi tässä ilman Keravan ja Vantaan panostuksia. Erityisesti syöttökaista on kriittinen osa krikettiä ja krikettikenttää. Sekä Kerava että Vantaa tarjoavat huippupuitteet lohkon karsintaotteluille. Kansainvälinen media on jo huomioinut laajasti Suomen kisaisännyyden. Edessä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä vaikutus eri puolilta Eurooppaa saapuvaan krikettiyleisöön, iloitsee isännyyttä aktiivisesti ICC:ssä ajanut Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

Twenty20–pelimuoto (T20) tarkoittaa 20 syöttösarjan krikettipeliä. Se on yksi kolmesta kansainvälisen krikettiliiton hyväksymistä virallisista pelimuodoista. Yksi T20-peli kestää yhteensä noin kolme tuntia.  MM-kisat (ICC T20 World Cup) pelataan vuonna 2021 Intiassa.

​Lisätietoja:
Suomen Krikettiliitto, Andrew Armitage, puh. 050-3237099 ja Maija Scamans, puh. 050-5719578