fi

Suomen Krikettikarhut taipui ennakkosuosikki Italialle

Suomen Krikettikarhut taipui ennakkosuosikki Italialle - ottelussa tehtiin paljon juoksuja

TIEDOTE 13.7.2022

Kriketin Suomessa käytävä MM-karsintaturnaus jatkui tänään neljällä ottelulla. Suomi sai vastaansa turnauksen kenties suurimman ennakkosuosikin eli Italian Keravan kansallisella krikettikentällä. Ottelussa tehtiin paljon juoksuja, mutta lopulta Suomi taipui Italian taitavien lyöjien suoritusten ansiosta.

Suomi aloitti ottelun lyöntivuorossa ja pienen alkukankeuden jälkeen tehtaili varsin mukavan juoksumäärän 141. Suomen paras lyöjä oli Aravind Mohan, joka löi 61 juoksua ja vietti lyömässä lähes puolet Suomen lyöntivuorosta. Hyviin juoksumääriin pääsivät myös pelaaja-valmentaja Matthew Jenkinson, joka löi 27 juoksua ja Sapan Mehta, jonka tulos oli 20. Italia onnistui polttamaan syöttövuorollaan Suomen lyöjistä kuusi. 

Italia lähti tavoittelemaan Suomen juoksumäärää taitavien lyöjiensä johdolla. Heistä parhaimmiksi osoittautui Marcus Campopiano, jonka tulos oli 50, joukossa muun muassa kaksi kuuden pisteen kunnaria ja viisi neljän pisteen arvoista lyöntiä sekä Gareth Berg, jonka tulos oli 39, joukossa myös viisi neljän pisteen lyöntiä.

Suomi pyrki saamaan Italian lyöjät pois pelistä taidokkailla syötöillä, mutta Suomen syöttäjien hyökkäysvoima ei aivan riittänyt. Italia saavutti Suomen oman lyöntivuoronsa loppupuolella 17. syöttösarjassa.  Suomen paras syöttäjä oli Peter Gallagher, joka poltti kaksi Italian lyöjää. Italia löi kaikkiaan 144 juoksua Suomen 141 vastaan. Italia voitti ottelun viidellä palolla. 

Italia on turnauksen suurimpia suosikkeja. Se on kansainvälisen krikettiliiton ICC:n 20 syöttösarjan rankinglistassa turnauksen parhaiten sijoittunut joukkue erinomaisella sijalla 30. Suomen sijoitus listalla 49. Rankinglistalla on kaikkiaan 75 maajoukkuetta.  

Päivän muut ottelut 

Päivän kolme muuta ottelua saatiin myös vietyä kunnialla päätökseen sateen uhasta huolimatta. Eilen Mansaarelle hävinnyt Kypros otti tänään Vantaan Tikkurilassa komean voiton Romaniasta, joka puolestaan voitti eilen Turkin. Ottelussa tehtiin paljon juoksuja: kumpikin joukkue onnistui lyömään yli 130 juoksua eikä kumpikaan onnistunut polttamaan toiselta kymmentä juoksijaa, joka johtaisi lyöntivuoron vaihtoon.  

Eilen Suomelle tappion kärsinyt Ruotsi onnistui voittamaan Keravan aamupäiväpelissä Kroatian kahdeksalla palolla. Ottelussa tehtiin paljon vähemmän juoksuja kuin Kypros-Romania-ottelussa. Ottelu oli siinä mielessä tasainen, että Ruotsi ohitti Kroatian omalla vuorolla lyömän juoksumäärän vasta 115:sta syötöllä, kun syöttöjä annetaan kaikkiaan 120. 

Turnauksen vahvimpiin joukkueisiin kuuluva Mansaari hallitsi myös toista otteluaan vakuuttavasti. Vastaan asettui Serbia, jolla ei ollut juuri mahdollisuuksia Mansaaren käsittelyssä. Mansaari löi 165 juoksua ja Serbia joutui tyytymään 97:ään, toisien sanoen vakuuttava voitto siis 68 juoksulla. 

Huomenna on välipäivä, pelit jatkuvat perjantaina – Suomi saa vastaansa Kreikan lauantaina

Turnauksessa on huomenna torstaina välipäivä. Suomi pelaa seuraavan kerran lauantaina Keravalla, kun vastaan asettuu Kreikka kello 11.00 alkavassa ottelussa.

Perjantaina pelataan neljä ottelua. Italia kohtaa Ruotsin Tikkurilassa kello 11.00 ja samaan aikaan Keravalla ottavat yhteen Turkki ja Serbia. Iltapäivän peleissä kello 16.00 kohtaavat Kreikka ja Kroatia Tikkurilassa sekä Romania ja Mansaari Keravalla. 

TULOKSET 13.7. 

Kerava: 

Suomi – Italia 141/6 – 144/5, Italia voitti viidellä palolla 

Ottelun paras pelaaja: Gareth Berg (Italia) 

 

Kroatia – Ruotsi  69/10 – 70/2, Ruotsi voitti kahdeksalla palolla 

Ottelun paras pelaaja: Zaker Takawi (Ruotsi) 

 

Vantaa: 

Kypros – Romania 154/8 – 134/9, Kypros voitti 20 juoksulla 

Ottelun paras pelaaja: Shoaib Ahmed (Kypros) 

 

Serbia – Mansaari 97/7 – 165/7 

Ottelun paras pelaaja: George Burrows (Mansaari) 

Otteluanalyysin laati Jarno Miettinen

Lisätietoja: 

Maija Hyötyläinen, viestintä, Krikettiliitto, 050 572 9679,