fi
fi

300 kriketin huippupelaajaa Suomeen MM-karsintalohkoturnaukseen – Suomi-Ruotsi-peli pelataan heti turnauksen alkuun 12.7.2022

TIEDOTE 3.6.2022

Suomi isännöi kansainvälisen krikettiliiton ICC:n mandaatilla kahta Euroopan Twenty20-pelimuodon MM-lohkokarsintaturnausta heinäkuussa 2022. Kerava ja Tikkurila toimivat huipputapahtuman peliareenoina.

Karsintalohko A alkaa 12.7.2022. Suomi-Ruotsi-peli on yksi aloituspäivän peleistä. ICC:n mediakumppani striimaa kaikki karsintapelit ympäri maailmaa. Myös live-yleisöä odotetaan paikan päälle merkittävissä määrin ja yleisöllä on mahdollisuus tutustua lajiin Fan Zone -alueella Tikkurilan Trio-urheilupuistossa.

Kunkin karsintalohkon voittaja etenee Euroopan MM-karsintaturnaukseen. Euroopan karsinnan kaksi parasta joukkuetta etenee vuonna 2024 Länsi-Intiassa ja Yhdysvalloissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Kriketin MM-karsintaturnaus heinäkuussa 2022
Suomi pelaa kriketin MM-karsintalohko A:ssa. Kuvassa on varakapteeni Van Padhaal.

Kriketti on maailman toiseksi suosituin urheilulaji. Suomessa on noin 800 lisenssipelaajaa. Yksi T20-pelimuodon peli kestää jääkiekkopelin verran (180 minuuttia).

SUOMEN LOHKOT JA AIKATAULUT

12.-19.7.2022ICC Men’s T20 World Cup Sub Regional Europe A-lohkoKroatia, Kypros, Suomi, Kreikka, Mansaari, Italia, Romania, Serbia, Ruotsi ja Turkki
24.-31.7.2022ICC Men’s T20 World Cup Sub Regional Europe B-lohkoGuernsey, Itävalta, Luxemburg, Bulgaria, Slovenia, Norja, Ranska, Tšekki, Viro ja Sveitsi

T20-peli pähkinänkuoressa

T20-pelin nimi juontuu 20 syöttösarjasta. T20-peliä pelataan 11-henkisin joukkuein. Kriketin ovaalinmuotoisella pelikentällä lyöjä saa lyödä mihin suuntaan tahansa. Pelissä on kymmenen tapaa palaa, kopin lisäksi pelaaja voi esimerkiksi palaa, jos syöttäjä onnistuu saamaan syöttämällään pallolla lyöntivuorossa olevan pelaajan takana hilan rikki.

Yksi piste kriketissä muodostuu siitä, kun lyöntipari vaihtaa paikkaa eli kumpikin juoksee vastakkaiselle pesälle. Neljän pisteen lyönnissä lyöjä lyö pallon kentän ulkorajan yli maan kautta. Kuuden pisteen lyönti tarkoittaa, että lyöjä lyö pallon suoraan ulkorajan yli.

Krikettiliitto, Kerava ja Vantaa ovat valmiita vastaanottamaan vieraat

”Koronan vuoksi jo kaksi kertaa siirrettyä tapahtumaa on todella odotettu krikettipiireissä. Kansainvälisen krikettiliiton edustajat ovat vastikään vierailleet henkilökohtaisesti tutustumassa Keravan ja Tikkurilan kenttiin sekä todenneet, että järjestelyt ovat edenneet mallikelpoisesti”, toteaa Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage. ”Yhteistyö Keravan ja Vantaan kaupunkien kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja tiedämme, että vieraamme tulevat viihtymään täällä. 20 joukkueen myötä saamme isännöidä useita kriketin kansainvälisiä tähtiä”.

“Olemme ylpeitä, että me Vantaalla saamme isännöidä maailman toiseksi suosituimman urheilulajin MM-karsintaturnausta. Vantaa on aktiivinen tapahtumakaupunki, joka pystyy tarjoamaan upeat puitteet monenlaisille tapahtumille. Kriketin lisäksi näemme kesän aikana Vantaalla useiden lajien MM-kilpailuja, ja urheilupuistot toimivat myös musiikkifestivaalien areenoina”, sanoo Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

”Näitä kisoja on odotettu. Toivomme, että kriketin tunnettuus ja harrastuneisuus kasvavat turnauksen myötä myös Suomessa. MM-lohkoturnaus täydentää kaupunkimme monikulttuurista eloisuutta. Keravan kenttä on Suomen krikettimaajoukkueen Finnish Bearsin kotikenttä – varmistakoon se heille menestyksen”, iloitsee Keravan kaupungin vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila.

Lisätietoja:

Henri Pelkonen, tapahtumatuottaja, Krikettiliitto, , 040 537 1449