enfi
enfi

Suomi sekä isännöi että pelaa kriketin MM-karsintaturnauksessa kesäkuussa 2020

Kansainvälinen Krikettiliitto, ICC, on myöntänyt Belgialle, Espanjalle ja Suomelle T20 MM-kisojen Euroopan karsintalohkojen isännöintioikeudet. MM-paikasta taistelevalla Suomen krikettimaajoukkueella on kotikenttäetu. Karsintaturnaus pelataan Suomessa 22.6.–1.7.2020. 

Tässä T20 MM-karsintaturnauslohkossa pelaa Suomen lisäksi Guernsey, Gibraltar, Kreikka, Luxembourg, Ruotsi, Saksa ja Unkari. ICC:n (International Cricket Council) asiantuntija vieraili viime syksynä paikan päällä tarkastamassa, että paikalliset peliolosuhteet vastaavat MM-vaatimuksia. 

– Lohkoisännöintioikeuksien saaminen on valtava kunnia suomalaiselle kriketille. Jo viime kesän Suomi-Espanja-turnausviikonloppu keräsi huippukatsojaluvut. Lohkokarsinta lyö varmasti tähänastiset ennätykset, iloitsee Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage

– Tämä MM-karsintaturnauspolku yhdessä liigavoittajaseuroille suunnatun Euroopan krikettiliigan (European Cricket League, ECL) kanssa tukee ihan uudella tavalla suomalaista pelaajapolkua. Tällaiset mahdollisuudet inspiroivat niin seurojen kuin maajoukkueenkin pelaajia tähtäämään korkealle, lisää Krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamans.

– Krikettikarhut ovat nostaneet tasoaan ja MM-karsinta on tärkeä paikka meille. Tilastollisesti meillä on kohtuulliset saumat. Suomi on T20-pelimuodon MM-rankingissa Gibraltarin ja Kreikan edellä. Saksa on lohkon kovin vastustaja, summaa Armitage. 

Lohko Isäntämaa – Päivämäärät – Osallistuvat joukkueet
A Espanja 14.- 23.5.2020 Italia, Norja, Espanja, Ranska, Bulgaria, Israel, Malta, Kypros
B Suomi 22.6.-1.7.2020 Saksa, Guernsey, Ruotsi, Luxemburg, Unkari, Suomi, Gibraltar, Kreikka
C Belgia 8.-17.6.2020 Tanska, Itävalta, Romania, Belgia, Tšekin tasavalta, Portugali, Mansaari, Serbia

Euroopan kolmesta lohkosta pääsee kunkin lohkon voittaja jatkoon. MM-kisat (ICC T20 World Cup) pelataan vuonna 2021 Intiassa. 

T20-pelimuoto tarkoittaa 20 syöttösarjan krikettipeliä. Se on yksi kolmesta kansainvälisen krikettiliiton hyväksymistä virallisista pelimuodoista. Yksi T20-peli kestää yhteensä noin kolme tuntia.

Lisätietoja: 
Suomen Krikettiliitto, Andrew Armitage, puh. 050-3237099 ja Maija Scamans, puh. 050-5719578