fi
fi

Suomi päätti MM-karsintaturnauksen voittoon huippujännittävässä ottelussa

Suomi pelasi tänään MM-karsintaturnauksen viimeisen ottelunsa, kun vastaan asettui Kypros. Huippujännittävässä otteluissa Keravan kansallisella krikettikentällä tehtiin paljon juoksuja. Jännitys säilyi kohtaamisessa aivan viimeisiin syöttöihin asti. 

Suomi päätti MM-karsintaturnauksen voittoon huippujännittävässä ottelussa – Krikettikarhuille turnauksen kolmas sija

TIEDOTE 19.7.2022

Suomi pelasi tänään MM-karsintaturnauksen viimeisen ottelunsa, kun vastaan asettui Kypros. Huippujännittävässä ottelussa Keravan kansallisella krikettikentällä tehtiin paljon juoksuja. Jännitys säilyi kohtaamisessa aivan viimeisiin syöttöihin asti. 

Suomi aloitti lyöntivuorossa ja juoksuja kertyi vuoron alussa verkkaiseen tahtiin. Juoksutehtailu nopeutui kuitenkin huomattavasti lyöntivuoron puolivälistä eteenpäin, ja lopulta Suomi onnistui tekemään 159 juoksua, mikä on varsin hyvä määrä. 

Suomen paras lyöjä oli Atif Rasheed, joka löi mainiot 43 juoksua 26:sta syötöstä. Muita lyöntivuoron onnistuja olivat pelaaja-valmentaja Matthew Jenkinson, joka löi 34 juoksua ja joukkueen varakapteeni Vanraaj Padhaal, joka löi 20 juoksua vain kymmenestä syötöstä. Jenkinson ja Rasheed löivät kumpikin kolme kuuden pisteen kunnaria. Rasheed valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. 

Tapahtumarikkaassa ottelussa Kypros onnistui polttamaan kaikki Suomen lyöjät. Kyproksen parhaat syöttäjät olivat Gurpartap Singh, joka poltti peräti neljä Suomen lyöjää ja Neeraj Tiwari, joka poltti Suomen lyöjistä kolme. 

Kypros sai omaan lyöntivuoroonsa myös hitaahkon alun,  mutta kiristi myös lyöntitahtiaan vuoron loppua kohden. Ottelu säilyi jännittävänä aina toiseksi viimeiselle syötölle saakka, sillä Kyproksella oli mahdollisuus vielä voittaa ottelu lyömällä kaksi kuuden pisteen kunnaria kahdella viimeisellä syötöllä. 

Suomen viimeinen syöttäjä Mahesh Tambe kuitenkin hallitsi tilanteen, ja yhdessä Suomen muiden ulkokenttäpelaajien kanssa antoi Kyprokselle viimeisillä palloilla vain yhden juoksun arvoiset lyönnit, jolloin Kyproksen tavoite jäi saavuttamatta. Tambe oli myös Suomen para syöttäjä polttaen kolme Kyproksen lyöjistä. Kyproksen lyöjistä paras oli Sadun Mahamalage, joka saavutti 50 juoksun aatelisrajan lyöden kaikkiaan 52 juoksua. Hän sai paikallaolleelta, runsaslukuiselta Suomen kannattajajoukolta lämpimät aplodit saavutettuaan 50 juoksun rajan. 

Voiton myötä Suomi saavutti turnauksessa kolmannen sijan ja Kypros neljännen. 

Turnaus huipentuu Keravalla pelattavaan loppuotteluun Italian ja Mansaaren välillä tänään kello 16.00. Tämän ottelun voittaja etenee Euroopan jatkokarsintaan tavoittelemaan paikkaa vuoden 2024 MM-kisoihin. 

Suomi – Kypros 159/ 10 – 148/ 7, Suomi voitti 11 juoksulla
Ottelun paras pelaaja: Atif Rasheed (Suomi) 

Suomen isännöimä MM-karsintalohko B alkaa 24.7.2022.

Otteluanalyysit tuotti Jarno Miettinen.

Lisätietoja:
Maija Hyötyläinen, viestintä, Krikettiliitto, 050 572 9679