enfi

Suomi ja Belgia saivat kriketin ensi kesän Euroopan MM-karsinnat järjestettäväkseen

TIEDOTE 16.12.2021

Kansainvälinen Krikettiliitto, ICC, on vahvistanut, että kriketin Euroopan T20-formaatin MM-karsinnat (ICC 2024 Men’s T20 WC Europe Sub-Regional Qualifier) järjestetään ensi kesänä Suomessa ja Belgiassa. Suomi saa järjestettäväkseen lohkot A ja B, Belgia lohkon C. Suomen isännöimät lohkot järjestetään 10.-20.7. (lohko A) sekä 22.7.-1.8.2022. (lohko B).

Karsintalohkot on jaettu kahteen ryhmään. Suomi pelaa A-lohkon 1. ryhmässä ja saa vastaansa Italian, Ruotsin, Kreikan ja Kroatian. Lohkon toisessa ryhmässä pelaavat Romania, Mansaari, Kypros, Turkki ja Serbia. B-lohkon 1. ryhmässä pelaavat Guernsey, Itävalta, Luxemburg, Bulgaria ja Slovenia. Toisessa ryhmässä pelaavat Norja, Ranska, Tšekki, Viro ja Sveitsi.

T20-formaatti on yksi suosituimmista ja nopeimmin kasvavista kriketin pelimuodoista. Yksi T20-ottelu kestää noin kolme tuntia.

“Olemme erittäin otettuja MM-karsintojen isännyydestä. Valmisteluja on tehty jo parin vuoden ajan yhteistyössä isäntäkaupunkien Keravan ja Vantaan kanssa ja toivomme todella, että pääsemme järjestämään kisat ensi kesänä suunnitellusti. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä Suomessa katsomaan kansainvälisen tason huippukrikettiä”, sanoo Krikettiliiton kansallinen lajikehitysjohtaja Andrew Armitage.

Lisätietoja ja kuvia:
Andrew Armitage, kansallinen lajikehitysjohtaja, Krikettiliitto, , 050 323 7099

Tiedotteen lähetti: Maija Hyötyläinen, viestintä, Krikettiliitto, 050 572 9679