fi
fi

Suomessa pelattavat kriketin MM-karsintapelit näytetään maailmanlaajuisesti

Kansainvälinen Krikettiliitto, ICC, on julkaissut suoratoistoyhteistyön IMG:n kanssa. Sopimus, joka on voimassa huhtikuuhun 2023 asti, mahdollistaa peräti kolmien eri kriketin MM-kisojen seuraamisen, kattaen miesten ja naisten vuonna 2023 MM-kisoihin huipentuvan Cricket T20 World Cupin pelit sekä miesten maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 2022 johtavan T20 World Cupin pelit. IMG lähettää yhteensä 541 krikettiottelua. Kriketin MM-karsintapelejä ei ole aiemmin näytetty tässä laajuudessa.

T20 World Cup on Suomen osalta erityisen mielenkiintoinen. Karsintalohkoista kaksi pelataan kesällä 2021 Keravalla ja Vantaalla. Karsintoihin osallistuu Suomen lisäksi 15 muuta maata mm. Espanjasta, Italiasta, Ranskasta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta.

”Karsintaottelut ovat tärkeä osa kriketin kasvua ja olemme iloisia siitä, että ICC valitsi meidät varmistamaan, että pelit lähetetään suorana lähetyksenä ympäri maailmaa. Näin sekä miesten että naisten pelit saavat laajan näkyvyyden useilla eri lähetysalustoilla”, IMG:n media- ja tapahtumayksikön varajohtaja Adam Kelly kommentoi.

”ICC:n päätös näyttää karsintapelit on todella iso askel krikettikulttuurin kehitykselle ympäri maailmaa. Karsintapelien kautta pääsee seuraamaan monen maan taitotasoa sekä yksittäisten pelaajien kehityskaarta. Olemme äärimmäisen iloisia, että päätös pelien näyttämisestä tulee nyt, kun Suomi on isännöimässä peräti kahta karsintalohkoa”, toteaa Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

T20 World Cup ja Suomen karsinnat

T20 tarkoittaa 20 syöttösarjan krikettipeliä. Se on yksi kolmesta ICC:n hyväksymästä virallisesta pelimuodosta. Yksi T20-peli kestää noin kolme tuntia.

Keravalla ja Vantaalla pelataan kaksi aluekarsintalohkoa. Suomi pelaa aluekarsintalohko B:ssä, joka pelataan 30.6.–5.7.2021. Vastaansa Krikettikarhut saa joukkueet Gibraltarilta, Guernseystä, Kreikasta, Luxemburgista, Saksasta, Ruotsista ja Unkarista. 

Aluekarsintalohko A pelataan 8.–13.7.2021, tiensä lohkoon ovat taistelleet Bulgaria, Kypros, Ranska, Israel, Italia, Malta, Norja ja Espanja.

Tietoa IMG:stä
Vuonna 1960 golfaaja Arnold Palmerin edustamisesta alkunsa saanut IMG on maailman johtava urheilun, tapahtumien, median ja muodin toimija. Sillä on toimintaa yli 30 maassa. IMG edustaa maailman suurimpia urheilijoita ja muoti-ikoneita, järjestää vuosittain satoja live-tapahtumia ja on johtava riippumaton urheilun ja viihteen tuottaja ja jakelija. IMG on erikoistunut urheiluharjoitteluun, liigakehitykseen ja -markkinointiin sekä lisensointiin.

Lisätietoja:
Andrew Armitage, puheenjohtaja, Suomen Krikettiliitto, puh. 050-323 7099
Maija Hyötyläinen, viestintä, Suomen Krikettiliitto, puh. 050-572 9679