fi

Suomen krikettimaajoukkue saa Ruotsin vastaansa muutaman vuoden tauon jälkeen – kansainvälinen ranking-ottelusarja pelataan Keravalla 20.-22.8.2021

Suomen miesten krikettimaajoukkue Karhut isännöi Ruotsin maajoukkuetta neljän ottelun ranking-ottelusarjassa, joka pelataan Keravan kansallisella krikettikentällä 20.–22.8.2021. Ottelusarjan pelit ovat virallisia Kansainvälisen Krikettiliiton T20I-otteluita, ja niillä on kriittinen merkitys määriteltäessä maiden ranking-asemaa globaalisti. Kaikki pelit striimataan suoratoistona maailmanlaajuisesti.

Karhujen päävalmentaja, Matthew Jenkinson, yhdessä maajoukkueen valmennusryhmän kanssa valitsee Suomea ylpeänä edustamaan pääsevän joukkueen ottelusarjaa varten lähiviikkoina.

”Tämän kesän suunnitelmissa oli alun perin muita kilpailuja kuin tämä sarja, mutta toisaalta, elämme nyt poikkeuksellisia aikoja. Tuleva T20I-sarja Ruotsia vastaan on mahtava tilaisuus meille kaikille ja erityinen bonus pelaajille. Toivotamme itsekin pelaajalegendana tunnetun, Ruotsin päävalmentajan Jontyn Rhodesin ja maajoukkueensa tervetulleiksi ja odotamme innolla kovaa, kilpailuhenkistä ottelusarjaa”, kommentoi Matthew Jenkinson.

”Ruotsin maajoukkue, kuten monet muutkin urheilujoukkueet maailmassa, ovat joutuneet kestämään pitkän, pakollisen tauon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Olemme hyvin innoissamme, kun pääsemme pelaamaan T20I-otteluita Suomen Karhuja vastaan elokuussa. Kriketti kasvaa Pohjoismaissa kovaa vauhtia, ja me haluamme varmistaa, että tämä maajoukkuesarja on vain ensimmäinen askel kohti säännöllisiä ottelusarjoja tulevaisuudessa”, toteaa Ruotsin krikettimaajoukkueen päävalmentaja Jonty Rhodes.

T20I-ottelut pelataan 20 syöttösarjan Twenty20-krikettipelinä. Tämä on yksi kolmesta Kansainvälisen Krikettiliiton hyväksymästä virallisesta pelimuodosta. Yksi T20-ottelu kestää yhteensä noin kolme tuntia.

Lisätietoja:

Andrew Armitage, puheenjohtaja, Suomen Krikettiliitto, puh. 050-323 7099

Maija Scamans, toiminnanjohtaja, Suomen Krikettiliitto, puh. 050-571 9578