fi

Päivitys otteluaikatauluihin:  T20I Suomi-Ruotsi-krikettiottelut alkavat ensi viikonloppuna Keravalla klo 11 ja klo 15.30

TIEDOTE – Suomen ja Ruotsin miesten krikettimaajoukkueet kohtaavat odotetussa T20I-viikonlopputurnauksessa 21.-22.8.2021. Keravan kansallisella krikettikentällä pelataan kaksi ottelua kumpanakin päivänä, ensimmäinen ottelu alkaa klo 11.00 ja päivän toinen ottelu 15.30. Palkintojenjako järjestetään heti sunnuntain toisen ottelun päätteeksi, noin klo 19. Paikanpäälle ei oteta yleisöä koronarajoitusten vuoksi, mutta pelit striimataan.

Ruotsin krikettimaajoukkue pelasi edellisenä viikonloppuna kolmen ottelun vastaavan T20I-sarjan Euroopan huippujoukkueisiin rankattua Tanskaa vastaan. Tällöin voitot menivät 2–1 Tanskalle.

– Suomi-Ruotsi-turnaus on nostattanut kiinnostusta laajasti ja olemme saaneet paljon kyselyjä pelien seuraamisesta paikan päällä, onhan Ruotsilla valmentajanaan Jonty Rhodes, yksi kriketin legendoista. Valitettavasti pelejä ei voi tulla katsomaan, mutta kaikki ottelut striimataan selostettuna YouTube-kanavamme kautta. Meillä on taitavat selostajat auttamassa pelien seuraamista myös lajinoviiseja ajatellen, sanoo Cricket Finlandin puheenjohtaja ja Suomen maajoukkueen johtaja Andrew Armitage. 

Kuka on Ruotsin krikettimaajoukkueen valmentaja Jonty Rhodes?

Google tarjoaa useita kohokohtavideoita hakusanalla Jonty Rhodes. Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Jonty Rhodes pelasi lyöjänä maansa maajoukkueessa vuosina 1992–2003. Rhodes oli pelaajana monilahjakkuus, mutta ennen kaikkea hänet muistetaan huikeasta kenttäpelaamisestaan. Hänellä on esimerkiksi kenttäpelaajana viiden kopin maailmanennätys One Day International -ottelusta Länsi-Intian saarten joukkuetta vastaan. Kuten pesäpallossa, myös kriketissä koppi on yksi tapa polttaa pelaaja.

Pelaajauran jälkeen Rhodes on toiminut sekä Etelä-Afrikan maajoukkueen että myöhemmin Intian NHL:ää vastaavan Intian Premier Liigan (IPL) joukkueiden Mumbai Indiansin ja Kings XI Punjabin kenttäpelaamisen valmentajana. Loppuvuodesta 2020 lähtien Rhodes on toiminut Ruotsin Krikettiliiton päävalmentajana, koska asuu nykyisin perheineen Ruotsissa. Hän on toiminut myös useissa eri ottelulähetyksissä kommentaattorina. 

Medialla on vapaa pääsy T20I-krikettiviikonlopun tapahtumiin edellyttäen kuitenkin koronarajoitusten vuoksi ennakkoakkreditoitumista. 

Akkreditoinnit ja haastattelupyynnöt (maajoukkueet, Andrew Armitage, Jonty Rhodes) koordinoi Cricket Finlandin viestintä, Maija Hyötyläinen, 050 572 9679, . Viikonlopun tuloksista lähetetään koostetiedote turnauksen päätteeksi.