fi
fi

Kaikki kriketin Euroopan MM-aluelohkokarsinnat on peruttu koronatilanteen vuoksi

TIEDOTE 7.5.2021

KAIKKI KRIKETIN EUROOPAN MM-ALUELOHKOKARSINNAT ON PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI

Belgian ja Suomen isännöimät lohkokarsinnat on peruttu tältä kesältä.

Maajoukkueista Italia, Saksa ja Tanska jatkavat ranking perusteella Euroopan karsintaan.

Kansainvälinen Krikettiliitto, ICC on tänään ilmoittanut, että Euroopan kaikki kolme alueellista ICC Men’s T20 World Cup -lohkokarsintaa perutaan koronatilanteen vuoksi. Yli puolet lohkojen joukkueista edustavat maita, joissa vapaata liikkumista on edelleen merkittävissä määrin rajoitettu tai joissa karanteenikäytännöt olisivat estäneet kilpailukykyisten joukkueiden muodostamisen. Suomessa turnaukset olisi järjestelyjen puolesta voitu toteuttaa, mutta Belgiassa hallitus ei hyväksynyt järjestelysuunnitelmia. Suomessa oli tarkoitus pelata kaksi aluelohkoa ja Belgiassa yksi.

Australiassa vuonna 2022 pelattavien finaalien vuoksi aluelohkokarsinnat olisi pitänyt saada pelattua heinäkuun loppuun mennessä. Euroopan karsinta ollaan edelleen järjestämässä lokakuussa 2021. ICC on päättänyt, että aluelohkoihin kuuluneet Italia, Saksa ja Tanska pääsevät MRF Tyres ICC Men’s T20I Team Rankings -listauksen perusteella jatkoon jo aiemmin paikkansa lunastaneen Jerseyn kanssa. Euroopan karsinta pelataan 15.-21.10.2021.

ICC:n päätapahtumavastuullinen Chris Tetley kommentoi päätöstä: “Olemme joutuneet tekemään vaikean päätöksen ja olemme pahoillamme, että Suomen ja Belgian karsinnat joudutaan perumaan koronatilanteen vuoksi. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä eri osapuolien kanssa, että ottelut olisi saatu järjestettyä osana isompaa kilpailuohjelmaa, mutta valitettavasti koronatilanne ja Euroopan lyhyt pelikausi tulivat tässä asiassa vastaan. Haluan kiittää Suomen ja Belgian Krikettiliittoja ja kaikkia järjestelyihin osallistuneita heidän tuestaan ja työstään järjestelyjen eteen.”

Suomen Krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamans sanoo: “Ymmärrämme luonnollisesti sen, että pandemiatilanne jatkuu edelleen vaikeana, mutta samalla tämä on erittäin iso pettymys meille sekä järjestelyihin osallistuneille yhteistyökumppaneillemme. Uskomme myös, että jo saadusta järjestelykokemuksesta on meille merkittävästi hyötyä tulevaisuudessa ja toivottavasti Suomi saa vielä isännöitäväkseen kriketin arvokisaturnauksen lähitulevaisuudessa tilanteiden niin salliessa. Selvitämme parhaillaan pystymmekö järjestämään pienempimuotoisen arvokisaturnauksen vielä tällä pelikaudella hyödyntääksemme Karhujen erinomaisen valmistautumisen turvallisuudesta tinkimättä. Suuntaamme katseemme edelleen voimassa olevaan European Cricket Championships -otteluihin syyskuun lopussa 2021 Espanjassa.”

Belgian Krikettiliiton turnausjohtaja Nick Compton sanoo: “Lohkokarsintojen peruminen on myös meidän osalta iso pettymys. Toisaalta korona aiheuttaa merkittäviä haasteita kaikille kansainvälisille urheilutapahtumille ja turvallisuus edellä yhdymme ICC:n päätökseen aluekarsintojen peruuttamisesta. Belgia on sitoutunut järjestämään kansainvälisiä krikettitapahtumia ja toivotamme joukkueet tervetulleeksi pelaamaan jälleen, kun matkustusrajoitukset sallivat tämän.”

ICC:n vuoden 2021 krikettiotteluiden päivät ja tilannestatukset voi katsoa täältä. 

Lisätietoja:

Maija Scamans, Krikettiliitto, ​p. +358 50 571 9578

Andrew Armitage, Krikettiliitto, p. +358 50 323 7099