fi

Kriketti mukaan Lajien parhaat urheilijat -listalle

TIEDOTE

Urheilutoimittajain Liitto on päättänyt lisätä kriketin Lajien parhaat urheilijat -listalle. Vuoden paras kriketinpelaaja valitaan ensimmäistä kertaa päättyneeltä kaudelta.

”Liitymme kunniakkaalle listalle 80. lajina. Tavoitteenamme on nostaa suomikriketin näkyvyyttä sekä kehittää kansainvälisen tason suorituksiamme siten, ettei tunnu mahdottomalta ajatukselta nähdä tällä hetkellä lajia aloittelevan juniorin saavan tulevaisuudessa ääniä myös Vuoden urheilija -äänestyksessä.” sanoo Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

Maailman toiseksi suurimmalla urheilulajilla on Suomessa noin 700 kilpapelaajaa. Suomalaista huippukrikettiä pelataan kesäkuusta elokuuhun Krikettiliigassa, jossa pelimuotona on kolmituntinen Twenty20. Saman pelimuodon MM-lopputurnausta pelataan parasta aikaa Arabiemiraateissa ja Omanissa, ja eurooppalaisista maista ovat mukana pelin suurmaan Englannin lisäksi Skotlanti, Irlanti ja Alankomaat.

Suomen miesten maajoukkue valmistautuu seuraavaan MM-karsintasykliin pelaamalla kansainvälisiä ranking-otteluita. Elokuussa Keravalla pelattu ottelusarja Ruotsia vastaan päättyi 2-2-tasapeliin ja nosti Suomen ranking-sijalle 57.

”Yksilösuorituksista koostuvalle joukkuelajille on tärkeää, että joukkueiden tulosten lisäksi kiinnitetään huomiota myös parhaisiin urheilijoihin. Krikettiliitto on aina jakanut MVP–palkintoja kauden parhaille lyöjille ja syöttäjille, mutta kotimaisten ja kansainvälisten suoritusten kokonaisarviointiin perustuvaa palkintoa ei valikoimassa ole aiemmin ollut”, pohtii Armitage.

Lisätietoja: Andrew Armitage, puheenjohtaja, Krikettiliitto, , 050 323 7099