enfi

Helsinkiläisjoukkue nousee kriketin Mestarien Liigaan – historialliset pelit nähdään touko-kesäkuun vaihteessa

Helsinki Cricket Club on ensimmäinen Euroopan Krikettiliigaan suomalaisjoukkue. T20-pelimuodon Suomen Mestarijoukkue kohtaa Euroopan huiput touko–kesäkuussa 2020 pelattavassa ottelusarjassa. Vuonna 1972 perustettu, Suomen vanhin rekisteröity krikettiklubi on otettu kunniasta ja aloittanut jo valmistautumisen tuleviin peleihin. Tavoitteena Helsinki Cricket Clubilla on olla kolmen parhaan joukossa. 
 
”Olemme olleet vahvoja One Day -peliformaatissa. Kovan työn ja jatkuvan harjoittelun avulla olemme saaneet erinäiset asiat loksahtelemaan paikalleen, minkä tuloksena olemme myös hallitseva T20-pelimuodon Suomen Mestari”, summaa Helsinki Cricket Clubin puheenjohtaja Zahoor Khan.
 
”On suuri kunnia ja etuoikeus päästä pelaamaan Euroopan parhaita vastaan. Pyrimme pelaamaan omaa peliämme ja nauttimaan siitä. Se, että olemme ensimmäinen suomalaisjoukkue ECL:ssä, on meille eduksi, sillä muut eivät vielä tunne meitä ja pelitapaamme. Toivottavasti voimme kääntää mysteerijoukkuestatuksen eduksemme”, sanoo Helsinki Cricket Clubin kapteeni Zahidullah ”Niki” Kamal. Hänen mukaansa joukkueen tavoitteena on olla yksi kolmesta liigan parhaasta joukkueesta. Harjoittelu mestaruuspelejä varten on jo aloitettu. 
 
Helsinki Cricket Clubilla on kovatasoinen joukkue, sen kolme joukkuejäsentä – Aniketh Pusthay, Adnan Syed ja Maneesh Chauhan – pelaa myös Suomen krikettimaajoukkueessa. Aniketh Pusthay on lisäksi Helsinki Cricket Clubin kauden 2019 paras juoksujen tekijä yhteensä 408:lla T20 Premier League -sarjassa tehdyllä juoksulla.
 
”Helsinki Cricket Club on tehnyt upeaa työtä, mitä tulee heidän jäsenkehitykseensä sekä harjoitusohjelmaansa. Maan vanhin krikettiklubi -status antaa Helsinki Cricket Clubille tietyn perustan, minkä pohjalle voi rakentaa menestystä. Tosiasia kuitenkin on, että mikään klubi ei voi ottaa tulevaisuuttaan annettuna, sillä ihmisten vapaa-ajasta käydään kovaa kilpailua. Se, että HCC pelaa ensi kesänä Euroopan Krikettiliigassa, on mahtava saavutus ja omiaan nostattamaan tunnelmaa ja odotuksia suomalaisten krikettifanien keskuudessa”, sanoo Euroopan Krikettiliigan kanssa vastikään tänä syksynä monivuotisen yhteissopimuksen tehnyt Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage. 
 
Euroopan Krikettiliiga (European Cricket League, ECL) on eurooppalaisen kriketin “Mestarien Liiga”. Daniel Westonin, Roger Feinerin, Frank Leendersin ja Thomas Kloozin perustama liiga pelataan 31.5.–7.6.2020. Turnaus pelataan puolitoista tunnin kestävänä, maailmalla nopeasti suosiota kasvattaneena T10-pelimuotona. 
 
Helsinki Cricket Club (HCC) on perustettu vuonna 1972 ja se on vanhin rekisteröity krikettiseura Suomessa. Joukkueen kotikenttänä toimii Käpylän Liikuntapuisto. Joukkue on saavuttanut tähän mennessä muun muassa seuraavat mestaruustittelit: Suomen Mestari – T20 Premier League 2019 sekä T20 Premier League 2018, One Day Premier League 2019 -mestaruus ja T20 Division 2 League 2019 -mestaruus. 
 
Lisätietoja: 
Niki Kamal, kapteeni, Helsinki Cricket Club, p. 050 566 3626
Andrew Armitage, puheenjohtaja, Suomen Krikettiliitto, p. 050 323 7099